Λίγα λόγια για την Κάρυστο

Η Καρυστος βρίσκεται στη νότια εσχατιά της Εύβοιας . 

Οι παραλίες της φημίζονται για την καθαρότητά τους και διακρίνονται για την πολυμορφία τους .

Η Κάρυστος έχει μακρά ιστορία , από την προϊστορική εποχή μέχρι τις μέρες μας , σημάδια της οποίας ο σημερινός επισκέπτης μπορεί να δει στο λιμάνι της πόλης ( Ενετικό φρούριο – Μπούρτζι), στα περίχωρα ( Ενετικό κάστρο – Castello Rosso ) και στην κορυφή του όρους Όχη ( το πιο καλά σωζόμενο Δρακόσπιτο της εποχής μας ) 

Το Δρακόσπιτο στην Κάρυστο, που είναι γνωστό και ως Παλάτι των Καρυστίνων ή Παλάτι του Δρακοντοκεφαλιού, χτίστηκε τη δεύτερη δεκαετία του 6ου αιώνα π.Χ. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή του ξεκίνησε γύρω στο 530 π.Χ. και ολοκληρώθηκε περίπου το 520 π.Χ. Το Δρακόσπιτο αποτελεί έναν αρχαίο ναό της εποχής της αρχαίας Ελλάδας και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Κάρυστου.

Το εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγι του ποταμού Δημοσάρη , όπως και τα γραφικά χωριά της Γούρνας , με τις κρυστάλλινες πήγες τους , τους πανέμορφους κήπους τους και τα παλιά σοκάκια τους , αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή .

Η Κάρυστος φημίζεται για τις πολλές και καλές ταβέρνες της , με σημείο αναφοράς το Cavodoro , με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα ίσως την πιο παλιά ταβέρνα της περιοχής , που βρίσκεται σε ένα γραφικό πλακόστρωτο σοκάκι , δίπλα από την πλατεία Αμαλίας στην παραλία .